Képkeretezés cikksorozat 1.

2018-08-29

Cikksorozatunkban bemutatjuk számos izgalmas és varázslatos képkeret történetét.

Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a leginkább tetsző, egy festményhez vagy tükörhöz leginkább illő képkeretet, fontos tisztában lennünk azzal is, hogy mik is pontosan, hogyan is készülnek pontosan azok a keretek, melyek közül válogatunk.

 

Mai, első cikkünk a következő képkeretek bemutatásáról szól:Képkeret cikksorozat1.png

0573V51; 0573V50; 0473V51; 0473V61

 

Ezek a képkeretek egzóta fából készülnek. Korábban már említettük, az egzóta egy különleges trópusi fa fajta. Jellemzője, hogy nincsenek évgyűrűi, nagy méretekben tiszta fafelületet képez. Ez a fajta fa nem deformálódik, teljesen egyenletes a szerkezete, ami különlegesen fontos, hogy a képkeretet készítő mesterek igényes, szép munkát végezhessenek.

 

Fontos tudni, hogy a környezettudatosság érdekében ma már a legtöbb fakitermelő saját területén gazdálkodik, és nem csak vágja, hanem ülteti is a fákat. Ez persze több idő és energia ráfordítással jár, így ez a faanyag árában is megmutatkozik.

 

Ezek a fajta képkeretek pirotechnikával készülnek. A mesteremberek az előre elkészített mintákat égetik, nyomják bele az előkészített  fába. Ehhez a technikához csak a könnyebb, puha, egyenletes fafelületek alkalmasak.

Miután az égetés elkészült, különböző izgalmas festékanyagok kerülnek a fára, melyek beleülnek ezekbe a mélyedésekbe, így adva a különleges színeket és formákat.

 

A technika nagyon régi, ősi, melynek hangulatát a mintázat jellege is tükrözi.

Minden egyes képkeretléc több szakember keze munkájából áll össze, többlépcsős, aprólékos folyamatok eredményeként.

 

Kiváló döntés, ha valami igazán különlegeset szeretnénk otthonunkba, irodánkba és persze illik a festményhez vagy tükörhöz, melyhez választjuk.

 

 

rakpArt galéria


Cím: 1027 Budapest, Bem rakpart 31.

Tel/Fax: +36 1 213 2057

E-mail: rakpartgaleria@gmail.com


NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Csütörtök: 10-18h

Péntek: 10-14h

Szombat-Vasárnap zárva.