Képkeretezés cikksorozat 2.

2018-09-04

Különleges képkeretekkel készültünk.

Ismét egy különleges és meseszép képkeret típust szeretnénk bemutatni, mely remekül illik festmények, tükrök, akár Tv készülékek keretezéséhez. Ügyesen feldobhatja egy tárgyalóterem, vagy egy folyosó hangulatát, de otthonának is ízléses légkört teremthet.

 

Ezek a képkeretek is egzóta fából készülnek, melyek különlegességéről már írtunk korábban. Emlékeztetőül néhány szóban, az egzóta fa lényeges tulajdonsága, hogy nagy méretekben képez sima felületet, nincsenek évgyűrűi, egyenletes felülete nem deformálódik. Trópusi fafaj, melyek kivágását ma már a viszonteladók újraültetéssel hozzák egyensúlyba, így gondolva nem csak a minőségi szépségre, de a környezetvédelemre is.

 

A következő képkeretek bemutatásáról lesz szó: 4130.00, 4130.01, 4130.02, 4130.03Képkeret cikksorozat2.png

 

Ezeknél a képkereteknél számos technológiát használnak fel a készítő szakemberek, hogy a végeredmény ilyen különlegesen szép legyen.

 

A középső részeknél, melyek többféle színben is pompáznak, az antikolt felületet pirotechnikával készítik.

A képkeretek széleit az arany szín teszi elragadóvá. A díszítés egy gesszó anyag, mely fa és műgyanta keveréke. Ez kerül rá a lécekre, majd egy speciális henger segítségével alakítják ki az egyedi mintákat. Az ilyen fajta képkereteknél már szükséges plusz anyag, a különleges minták kialakításához, nem elegendő az égetés.

 

Az aranyozás nem lakkozva van, hanem viaszolást alkalmaznak. Ez a fajta technika sokkal elegánsabb a festett léceknél, mint a lakkozás. Ahhoz, hogy az arany tartós legyen, szükség van egy stabilizáló anyagra. A minőségi munkához a készítő mesterek a finomabb, elegánsabb viaszt választják. Méhviaszt használnak, így a képkeretléc puha ronggyal takarítható. A lakkozástól eltérően a viasz karcolható, így antikolt kereteknél ez egy plusz hatást eredményezhet.

 

Ezek a képkeretek a viasznak köszönhetően sokkal könnyebben felújíthatók, mint a lakkozottak. Fontos megjegyezni, hogy méhviasz alkalmazásával készülnek a keretek, csak természetes anyagok felhasználásával, egyedileg, kézzel megmunkálva.

 

Megannyi gyönyörű képkeret közül válogathat weboldalunkon, vagy tekintse meg galériánkat személyesen.

 

rakpArt galéria


Cím: 1027 Budapest, Bem rakpart 31.

Tel/Fax: +36 1 213 2057

E-mail: rakpartgaleria@gmail.com


NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Csütörtök: 10-18h

Péntek: 10-14h

Szombat-Vasárnap zárva.