Képkeretezés cikksorozat 3.

2018-09-19

Folytatjuk cikksorozatunkat, melyben bemutatjuk miért izgalmas a képkeretezés és melyek azok a pompás műalkotások, amik közül válogathat.

Korábban bemutatott képkeretezés alapanyagok egzóta fából készültek. Ma mást hoztunk, ezek a képkeretek fenyő alapúak.

 

5608M55; 5608A66; 5608A67; 5608M72.

 Képkeret cikksorozat3.png

A képkeretezés fontos része a tartósság is. Egy szépen bekeretezett festmény, vagy tükör, generációkon át öröklődhet egy családban. Az alkotáshoz a képkeret is hozzátartozik, elengedhetetlen, hogy esztétikus és tartós is legyen.

 

A fenyő alapú kereteket összeeresztett lécekből, rövid darabokból készítik a képkeretező mesterek, így nem vetemedik.

 

Ezen fenyő képkeretek különlegessége, hogy galériánk művészei és mesterei tervezték és valósították meg. Egy megkapó modern minta, amit kizárólag galériánkban lehet megvásárolni, valamint Amerikában került piacra.

 

A képkeret majdnem teljesen fából készül, nagyon kis mennyiségű ragasztót tartalmaz. A minta fa porból és oldószermentes ragasztóból áll, melyet egy speciális, egyedileg készíttetett hengerrel visznek fel a fára. Az alkalmazott ragasztó környezetbarát, nem allergizál, szagtalan, vizes bázisú, gyorsan száradó.

A minták nagy hengeresek, így ritkán ismétlődnek, nincs két egyforma képkeret.

 

A képkeretezés lelke a képkeretléc. Fontos az alapanyag, a szín, a minta, az egyediség, a stílus. Ezekben a képkeretekben megtalálja, amit keres…

rakpArt galéria


Cím: 1027 Budapest, Bem rakpart 31.

Tel/Fax: +36 1 213 2057

E-mail: rakpartgaleria@gmail.com


NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Csütörtök: 10-18h

Péntek: 10-14h

Szombat-Vasárnap zárva.